Alle nieuws rondom de aanvoerdersbandencampagne Omarm Rotterdam!
   
Bekijk de nieuwsbrief online  |  17 december 2020
Rotterdam Sportsupport
Nieuwsbrief Omarm Rotterdam!
Beste wendy,

De aanvoerdersbandencampagne 'Omarm Rotterdam!' maak heel wat los in de stad. Na de lancering op 23 september hebben al tientallen aanvoerders de Rotterdamse aanvoerdersband uitgereikt gekregen. Daarnaast vroegen meerdere sportverenigingen en andere organisaties de band aan, die daarmee uitdragen dat zij zich inzetten voor diversiteit en inclusie in de sport. 

In deze nieuwsbrief lees je alles over de hoogtepunten van 'Omarm Rotterdam!' en de aanvoerders. Het feit dat veel Rotterdammers de aanvoerdersband, ontworpen door kunstenaar Arno Coenen, aanvragen en graag dragen, betekent dat het onderwerp leeft. “Rotterdammers kunnen met deze band waardering naar elkaar uitspreken en het geeft een gevoel van saamhorigheid en trots! Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken en doen,” aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

In 2021 gaan wij door met de campagne. Want ondanks mooie voorbeelden van diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport is er zeker nog werk aan de winkel.

Veel leesplezier!

Ineke Kalkman, Noël Soares en Saskia Meijer zijn onlangs verrast met de aanvoerdersband van ‘Omarm Rotterdam!’ 
Ineke Kalkman zet zich bij Rotterdam Sportsupport al jaren in voor een veilig sportklimaat in de stad. Sport Award-winnaar van vorig jaar, Noël Soares van kickboksschool Team Soares, ontving de band op deze speciale manier vanwege zijn maatschappelijke betekenis voor Rotterdam. Hij is een rolmodel voor de jongeren. Ook voorzitter Saskia Meijer van TTV Alexandria ’66 werd in het zonnetje gezet. Aanvoerder Rita van Driel overhandigde haar de aanvoerdersband: ‘Saskia staat voor diversiteit en inclusie. Ik gun elke sportvereniging in Rotterdam een aanvoerder zoals Saskia.’
Bekijk de uitreiking
Meer over deze aanvoerders ›
Deel dit artikel
Facebook Twitter LinkedIn
Aanvoerdersband bij Rijnmond
Bekijk dinsdag 22 december de speciale sportuitzending bij Rijnmond. Hierin wordt aandacht besteed aan de campagne. De uitzending is een samenwerking tussen Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport, Sportbedrijf Rotterdam en Gemeente Rotterdam.
Lees verder
Deel dit artikel
Facebook Twitter LinkedIn
Al 30 organisaties en clubs bij Omarm Rotterdam!
Al 30 sportclubs en organisaties sloten zich aan bij Omarm Rotterdam! Binnen die verenigingen zijn nu één of meerdere ‘aanvoerders’ die de aanvoerdersband dragen. Hiermee dragen ze uit dat ze zich actief inzetten voor diversiteit en inclusie in de sport.
Lees verder
Meer over Omarm Rotterdam! ›
Deel dit artikel
Facebook Twitter LinkedIn
Sluit je aan bij Omarm Rotterdam!
Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je aan bij ‘Omarm Rotterdam’! Word aanvoerder, net als onder anderen Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn en Rita van Driel.
Vraag de band aan
Meer over Omarm Rotterdam! ›
Deel dit artikel
Facebook Twitter LinkedIn
Zet je met ons in voor meer diversiteit & inclusie in de sport
Vind je als organisatie diversiteit en inclusie belangrijk? Wil je graag samen met ons dit onderwerp op de Rotterdamse sportagenda houden? Wij roepen partijen op om mee te doen met Omarm Rotterdam!
Neem contact op
Meer over Omarm Rotterdam! ›
Uitreiking eerste aanvoerdersbanden
De eerste Rotterdamse aanvoerdersbanden gingen naar Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn en Rita van Driel. Bekijk hieronder de video van deze uitreiking en campagne-aftrap.
Bekijk video
Meer over deze uitreiking›
Deel dit artikel
Facebook Twitter LinkedIn
Diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport
Hoe belangrijk is diversiteit en inclusie in de sport? Ineke Kalkman (Rotterdam Sportsupport) en Sidris van Sauers (RADAR) vertellen hierover in de uitzending  'Kampioen in verenigen'.
Bekijk de video
Meer over diversiteit en inclusie›
Deel dit artikel
Facebook Twitter LinkedIn
27
jan
'Hoe ga jij om met racisme en discriminatie?'
Doelgroep: trainers - Locatie: online - Tijd: 19.00-21.00 uur
Hoe ga je om met discriminatie in je team? Hoe herken je discriminatie en hoe maak je het bespreekbaar? Wat kun je als vereniging doen om sporters weerbaar te maken tegen vormen van uitsluiting, schelden en discriminerende grappen?
RADAR en Rotterdam Sportsupport nodigen je graag uit om hierover in gesprek te gaan. Bovendien krijg je praktische handvatten aangereikt die je direct kan toepassen als coach.
Lees meer
Aanmelden
Rotterdam Sportsupport
Olympiaweg 10
3077 AL, Rotterdam
Tel. 010 - 2429315
@ info@rotterdamsportsupport.nl
Whatsapp 06 - 17 48 66 10
Volg ons op
Facebook   Facebook
 
Twitter   Twitter
 
Linkedin   LinkedIn
 
Youtube   YouTube
 
Instagram   Instagram
E-mailvoorkeuren wijzigen
Geen nieuwsbrieven meer?
...